KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zasady naboru

Zarządzenie Burmistrza Koluszek: http://koluszki.pl/harmonogram-czynnosci-w-postepowaniu-rekrutacyjnym-oraz-postepowaniu-uzupelniajacym-do-przedszkoli-oddzialow-przedszkolnych-w-szkolach-podstawowych-oraz-do-klas-pierwszych-szkol-podstawowych-na-rok-2/

Nabór uczniów do klasy pierwszej prowadzi sekretariat szkoły. Istnieje możliwość zapisu dziecka sześcioletniego do klasy pierwszej

OBOWIĄZUJĄCE PROCEDURY

Procedura zapisu oraz wypisu ucznia

  • Rodzic lub opiekun prawny powinien dokonać formalności osobiście w sekretariacie szkoły

Dokumenty do wglądu:

  • Dowód osobisty
  • Akt urodzenia dziecka

Zapis dziecka do szkoły

W pierwszej kolejności zapisywane są dzieci z obwodu szkoły. Zapisu dziecka do szkoły dokonuje rodzic lub opiekun osobiście w sekretariacie szkoły. Niezbędne dokumenty: dowód osobisty rodzica/opiekuna, akt urodzenia dziecka ( do wglądu) Rodzic powinien podać niezbędne dane dziecka : adres zamieszkania, nr PESEL, obwód szkoły do której jest przypisane.

Podmiot udostępniający informację:
Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gałkowie Dużym
odpowiada: Krystyna Warczyk
data: 13-02-2018
wytworzył: Aneta Delewska
data: 13-02-2018
data: 13-02-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 12-02-2018 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 101